برنج ایرانی

برنج عنبربو + قیمت

کمتر کسی تصور میکند که در جنوب کشور برنج مرغوب و باکیفیت تولید شود و به گونه ای باشد که افراد در فروشگاه ها به دنبال این نوع برنج بگردند. در این مطلب از سایت بانک اطلاعاتی برنج به سراغ یکی از گونه های برنج ارگانیک جنوب کشور رفته ایم تا این گونه را بررسی کنیم. با ما در معرفی برنج عنبربو همراه باشید.

برنج عنبربو چیست؟

برنج عنبربو نوعی از برنج است که در جنوب کشور کاشته میشود شروع کاشت عمده این برنج را میتوان از سال ۱۳۸۹ دانست.بعد از معرفی این برنج کسی این فکر را نمیکرد که این برنج معروف شده و پرفروش شود. منبع اصلی این برنج خوزستان است . معمولا شهر شوشتر را دارای بهترین نوع برنج عنبربو میدانند اما علاوه برا این استان در استان های دیگر مانند ایلام ، اصفهان ، خراسان رضوی و فارس هم کاشته میشود.

در تهران این برنج خریداران بسیاری دارد و دلیل آن را هم میتوان قیمت مناسب و عطر خوب آن دانست. البته لازم به ذکر است که دانه سالم این برنج بلند نیست و به اصطلاح بشقاب پسند نیست ولی برای استفاده درون مجالس غیر رسمی بسیار مناسب است.

این برنج دارای طبعی گرم است و دارای مواد معدنی نظیر فیبر و ویتامین ب و ای است.

برنج عنبربو + قیمت

دلیل نامگذاری برنج عنبربو

دلیل مشخصی برای این مورد وجود ندارد اما به گفته برخی در این استان ماهی ای به نام عنبر وجود دارد که درون شکمش ماده ای خوشبو قرار دارد. شاید به دلیل مخلوط شدن عطر این برنج با ماهی و ایجاد عطری مناسب این نام را بر روی برنج نهاده اند. البته بوی خاص این برنج به دلیل آب مصرفی در هنگام کاشت آن است.

نوع مشابه این برنج در شمال کشور هم وجود دارد که به آن چمپا گفته میشود و نظیر همین برنج دارای قد کوتاه و چاق تر است و عطر مناسبی نیز دارد. ولی برنج مذکور فقط در استان های شمالی کشور برداشت میشود و در هنگام خرید به این مورد توجه کنید که برنج چمپا میخرید یا برنج عنبربو!

ویژگی های برنج عنبربو

این برنج دارای ویژگی هایی است که آن را از سایر برنج های این منطقه متمایز کرده است. در زیر به تعدادی از این موارد اشاره خواهیم کرد.

  • این برنج بعد از پخت بسیار سبک بوده و معده را اذیت نمیکند
  • بسیار خوش طعم و عطر است
  • دارای قد کوتاه تر است
  • در هنگام کاشت به آب کمتری  نسبت به برنج های شمالی نیاز دارد
  • دارای دو نوع دانه سالم و شکسته است

مشکلات برنج عنبربو در جنوب

این برنج دارای مشکلاتی در حین کاشت و در هنگام فروش است

  • این برنج دارای قد کوتاه است و بشقاب پسند نیست.
  • برنج محصولی است که در هرصورت نیاز به آب برای رشد دارد با توجه به کمبود آب در کشور کاشت این برنج بسیار سخت است.
  • آب منطقه خوزستان شور است و از دیگر مشکلاتی که کاشت برنج را در این منطقه با مشکل مواجه خواهد کرد.
  • واردات برنج خارجی به این منطقه از دیگر مشکلاتی است که صنعت کشاورزی کل کشور را از بین خواهد برد.
  • عدم تبلیغات برای این برنج در سطح کشور.
  • به دلیل ناشناخته بودن با عناوین دیگری به فروش میرسد.
  • دارای دستور پخت متفاوت است که درصورت عدم تجربه در این خصوص ممکن است برنج خوبی پخته نشود.
  • صنعت شالی کوبی این استان دارای دستگاه های بسیار قدیمی است که باعث شکسته شدن برنج ها و کاهش کیفیت آنها خواهد شد.

با تمام این مشکلاتی که در اینجا به آن اشاره کردیم این برنج توانسته است به بقای خود ادامه دهد و به یکی از برنج های پرفروش این منطقه تبدیل شود. البته برنج های دیگری نیز در این منطقه کاشته شده بودند. برنج هایی مانند آمل سه و شیرودی و دانیال که به دلیل عدم عطری بودن و ناسازگاری با شوایط منطقه و همچنین ذائقه مردم ، کنار گذاشته شدند

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن