تفاوت های برنج قهوه ای و برنج سفید
در جهان برنج در رنگ های مختلف وجود دارد که دو نوع پرکاربرد آن برنج قهوه ای و برنج سفید است. این برنج ها بیشتر در آسیا مورد استفاده قرار میگیرند.
شیوه تولید برنج سفید و قهوه ای باعث ایجاد تفاوت این دو برنج محبوب شده است. برنج ها دارای چندین لایه هستند که در حین فراوری و در کارخانه از دانه اصلی برنج جدا میشوند. دانه برنجی که از شالیزار به کارخانه منتقل میشود دارای شلتوک ، سبوس ، و جوانه است. این سه لایه از برنج جدا شده و تبدیل به برنج سفید میشود. در صورتی که فقط شلتوک از ان جدا شود ، برنج قهوه ای پدید می آید. لازم به ذکر است که مراحل فراوری برنج برای افزایش عمر آن انجام میشود که این کار باعث از بین رفتن مواد معدنی موجود در سبوس و جوانه برنج خواهد شد.
به دلایلی که در ادامه به آن اشاره میکنیم برنج قهوه ای از برنج سفید محبوبتر است . با بانک اطلاعاتی برنج همراه باشید.
تفاوت برنج قهوه ای و سفید
اولین تفاوت ، ظاهری است و مربوط به رنگ آن خواهد بود که دارای رنگی کدر تر و تیره تر است.
علاوه بر شکل ظاهری این برنج ها از لحاظ مواد معدنی و ویتامین ها دارای تفاوت های عمده ای هستند که به صورت تفصیلی به بررسی آن خواهیم پرداخت
فیبر و کربوهیدرات
معمولا تمامی برنج ها دارای مقدار زیادی کربوهیدرات هستند اما برنج قهوه ای دارای کربوهیدرات کمتر و فیبر بیشتری نسبت به برنج سفید است.
فیبر موجود در برنج قهوه ای میتواند باعث کاهش کلسترول و کنترل قند خون و کاهش ابتلا به دیابت و همچنین بیماری های قلبی شود
به طور متوسط مردان زیر ۵۰ سال روزانه به ۳۸ گرم و مردان بالای ۵۰ سال به ۳۰ گرم فیبر نیاز دارند که این مقدار در خانم ها ۲۵ و ۲۰ گرم است
کالری
برنج قهوه ای دارای مقدار کمتری کالری نسبت به برنج سفید است. بر اساس تحقیقات هر پیمانه برنج قهوه ای دارای ۲۱۸ کالری است که این مقدار در برنج سفید ۲۴۲ است. در صورتی که میخواهید کالری کمتری دریافت کنید برنج قهوه ای گذینه مناسب تری است.
ویتامین و مواد معدنی
به دلیل این که در برنج سفید جوانه و سبوس از دانه اصلی جداشده است مقدار ویتامین و مواد معدنی آن نیز کمتر خواهد بود. البته ممکن است مقداری مواد معدنی در حین فراوری برنج به آن اضافه شود که به شما توصیه میکنیم قبل از خرید به اطلاعات آن توجه کنید.برنج قهوه ای و سفید هر دو دارای مقداری آهن و روی هستند. مقدار ویتامین B در برنج قهوه ای بیشتر است
شاخص گلیسمی GI
بر اساس تحقیقات برنج قهوه ای دارای شاخص گلیسمی پایین تری نسبت به برنج سفید است. این مقدار در برنج قهوه ای ۵۰ و در برنج سفید ۸۹ است. درباره این شاخص نیز گفته شده است که شاخص بالای گلیسمی باعث افزایش و کاهش ناگهانی سطح قند خون در بدن میشود اما در صورتی که مواد غذایی دارای GI پایین تری باشد دارای پایداری بیشتری در بدن شما هستند و قند خون را به مدت بیشتری بالا نگه میدارند.
کلیه مطالب مربوط به برنج قهوه ای در زیر برای شما لیست شده است: