مقالات برنج

روش های جلوگیری از شفته و خمیر شدن برنج

برنج شفته یا خمیر معمولا اتفاقی است که ممکن است در هنگام پخت برنج اتفاق بیافتد. در این صورت برنج شما به صورت دانه جدا نشده و بشقاب پسند نخواهد بود. در این مطلب از سایت بانک اطلاعاتی برنج درباره دلایل و شیوه جلوگیری از شفته شدن برنج خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

برنج شفته و خمیری و جلوگیری از چسبیدن دانه های برنج

دلایل خمیر شدن برنج

در پاسخ به سوال چرا برنج خمیری و شفته میشود میتوان دلایل زیر را اشاره کرد:

  • این اتفاق میتواند در انواع برنج ها و نوع پخت ها از جمله برنج کته و آبکش اتفاق بیافتد. یکی از مهم ترین دلایلی که باعث این اتفاق میشود میتوان به تازه بودن برنج اشاره کرد. برنج جدید به دلیل این که کامل خشک نشده است وا رفته و خمیری میشود.
  • از دیگر دلایلی که میتوان برای خمیر شدن برنج اشاره کرد زیاد پختن آن است. در حین پخت برنج بخار آب به درپوش برخورد کرده و به شکل قطرات آب به درون ظرف برمیگردد که میتواند باعث زیاد جوش خوردن برنج شود.
  • بهم زدن برنج در هنگام پخت نیز میتواند باعث چسبیدن دانه های برنج به یکدیگر شود.
  • شفته شدن برنج میتواند در برنج های ایرانی و یا خارجی اتفاق بیافتد.

اگر برنج خمیر شد چکار کنیم؟

برای نجات برنج شفته راه هایی است که میتوان انجام داد اما این روش ها برنج را به حالت دانه جدا تبدیل نمیکند اما میتوانید برای بهبود آن استفاده کنید.

  • در پخت برنج کته ابتدا  اجازه دهید آب برنج تا مقدار زیادی بخار شود و سپس اقدام به قرار دادن درب آن کنید.
  • درصورتی که برنج شما در هنگام آبکش کردن وار رفت بر روی آن آب سرد ریخته تا از چسبیدن آن جلوگیری کنید.
  • بر روی درب ظرف از دم کنی استفاده کنید تا قطرات آب را به خود بگیرد.
  • استفاده از روغن نیز میتواند ایده مناسبی باشد.
  • استفاده از یک یا دو قاشق آبلیمو میتواند باعث جلوگیری از شفته شدن برنج شود.
  • قبل از پختن برنج آن را به مدت ۳۰ دقیقه بخیسانید تا زمان پخت آن کاهش یافته و همچنین کمتر خمیری شود.(مطلب خیساندن برنج را بخوانید)

نظرات خود را درباره جلوگیری از شفته و خمیری شدن برنج در بخش نظرات قرار داده تا با نام شما در سایت درج شود

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن