برنج ایرانی

برنج کوهسار + قیمت

برنج در برابر بارش باران و سرما بسیار حساس است و امکان برداشت و کاشت برنج در زمان های سرد وجود ندارد و برنج رشد نمیکند. در استان مازندران نیز یکی ازمشکلات کشاورزان وجود سرمای شدید در برخی از دوره هاست که بر روی کیفیت این برنج اثر خواهد گذاشت. برنجی که در این مطلب قصد معرفی آن را داریم تا حدودی این مشکل را رفع کرده است. با سایت بانک اطلاعاتی برنج همراه باشید.

برنج کوهسار چیست؟

به نظر می آید که تحقیقات اولیه درباره این برنج از سال ۱۳۷۹ آغاز شده است و بعد از تحقیقات فراوان در سال ۱۳۹۰ به کشاورزان معرفی شد. از ویژگی های ممتاز این برنج مقاومت آن در برابر سرما است. در استان گیلان و مازندران در اواسط اردیبهشت و خرداد اقدام به کاشت برنج میکنند تا فصول گرم سال را که بهترین زمان برای رشد برنج است در اختیار داشته باشند.

برنج های محلی به صورت متوسط دارای دوره رشد حدود ۹۰ الی ۱۰۰ روز می باشند اما برنج کوهسار با کاهش حدود ۲۰ روزه این مدت یکی از زودرس ترین برنج هاست.

از دیگر ویژگی های این برنج میتوان به مقاومت در برابر سرما اشاره کرد. به نظر می آید که نام این برنج نیز به دلیل همین مقاومت در برابر سرما ، کوهسار گذاشته شده است.

برنج کوهسار

مقدار محصولی که این برنج در هر هکتار میدهد حدود متوسط ۶ تن است که از برنج های محلی بیشتر است. لازم به ذکر است که در کشت دوم نیز حدود ۴ تن محصول میدهد.

به دلیل سرمای شدید در مازندران ، این برنج بیشتر در همین استان کاشته میشود. البته کاشت این برنج در استان های سردسیر دیگر نیز مشاهده شده است

وجود این ویژگی ها در برنج میتواند باعث زیاد شدن کشت دوم در شالیزار ها شود. از عمده دلایل عدم توجه کشاورزان به برنج های کشت دوم میتوان به سرما زمان زیاد رشد این محصول اشاره کرد که با توجه به ویژگی های این برنج امیدواریم شاهد زیاد شدن محصول راتون باشیم.

این برنج نسبت به آفات کرم ساقه خوار و بیماری بلاست و خوابیدگی مقاوم است.

درباره ویژگی های ظاهری این برنج میتوان گفت طول دانه آن حدود ۵٫۷ میلیمتر و بعد از پخت به ۹ میلیمتر خواهد رسید.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن