مقالات برنج

برنج پاربویل (نیم جوش) + قیمت

اصطلاحاتی در بازار برنج وجود دارد که معمولا سنتی هستند اما اصطلاحی که امروز قصد بررسی آن را داریم اصطلاحی جدید در ایران است که چند سالی از استفاده آن نمیگذرد. با بانک اطلاعاتی برنج همراه باشید.

پاربویل چیست؟

پاربویل به فرایندی گفته میشود که طی آن دانه های شلتوک برنج قبل از انتقال به کارخانه برای پوست کندن ، توسط بخار آب عمل آوری میشوند. به اصطلاح میتوان گفت برنجی که قبل از پوست کندن نیم جوش شده باشد پاربویل گفته میشود. در ادامه درباره مزایا و همچنین مراحل انجام این کار را برای شما قرار خواهیم داد.

در حالت عادی بعد از برداشت برنج از شالیزار ها این شلتوک ها به کارخانه برای پوست کندن یا تبدیل به برنج شدن ارسال میشود.  اما در پاربویلینگ که یک مرحله قبل از پوست کندن است اتفاق می افتد که دارای مزایایی است. در اینجا ابتدا به مراحل پاربویلینگ و سپس به مزایای این روش اشاره خواهیم کرد.

برنج پاربویل (نیم جوش کردن برنج)

مراحل پاربویلینگ:

این کار دارای سه مرحله خیساندن ، بخار دهی و خشک کردن

  • خیساندن: در مرحله خیساندن شلتوک برنج را در آب قرار داده تا میزان رطوبت آن  به مقدار لازم برسد (حدود ۴۵ درصد)
  • بخاردهی : در این مرحله شلتوک در برابر بخار اب قرار داده میشود تا ضمن افزایش رطوبت دانه عملیات ژلاتینه شدن برنج کامل شود
  • مرحله خشک کردن که ممکن است توسط پهن کردن زیر افتاب یا خشک کردن توسط دستگاه های خشک کن صورت بگیرد.

در این مراحل به دلیل بخار دهی ارزش مواد غذایی موجود در سبوس برنج به دانه برنج منتقل میشود

مزایای پاربویل برنج:

از مزایای این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • افزایش ارزش غذایی برنج به دلیل نفوذ مواد معدنی و ویتامین ها به دانه برنج
  • افزایش میزان فیبر دانه برنج     
  • کاهش میزان قند در هنگام مصرف
  • رفع آلودگی های میکروبی و قارچی
  • کم شدن مقدار برنج شکسته بعد از انجام عملیات پوست کندن و سفید کردن برنج(در برنج های پاربویل شده تا ۹۰ درصد امکان سالم بودن برنج وجود دارد)
  • کوتاه تر شدن زمان پخت برنج به دلیل نیم جوش کردن آن
  • افزایش زمان نگهداری برنج در انبار ها
  • کاهش چسبندگی برنج در هنگام پخت
  • کاهش از بین رفتن ویتامین ها در حین پخت
برنج پاربویل یا نیم جوش کردن برنج

هدف اصلی از پاربویلینگ کاهش درصد شکستگی برنج است که این روش در کشور هایی مانند هندوستان ، پاکستان ، بنگلادش ، سریلانکا ، تایلند ، مالزی و … صورت میگیرد و در ایران روشی جدید محسوب میشود.

در این روش با ژلاتینه کردن نشاسته و پرکردن ترک هایی که ممکن است حین برداشت برنج اتفاق افتاده باشد ، مقاومت برنج را افزایش داده و درصد شکستگی برنج را به میزان زیادی کاهش میدهد

برنجی که در این روش تهیه میشود حالت کدر تر و سفت تر است.

قیمت برنج پاربویل

قیمت برنج پاربویل شده به دلیل افزایش کیفیت و همچنین افزایش هزینه های برداشت برنج و فراوری آن دارای قیمت بالاتر از مورد های مشابه است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن