مقالات برنج

مصرف انواع برنج در افراد دیابتی

رژیم غذایی افراد نقش مهمی در سلامت آنها دارد. افراد دارای دیابت باید توجه ویژه ای به برنامه غذایی خود داشته باشند. شاید برای این افراد این سوال پیش بیاید که برخی از مواد غذایی را باید از سبد غذایی خود حذف کنند در صورتی که این روش کاملا اشتباه است.موردی که در مواد غذایی برای افراد دیابتی مشکل ساز است مقدار کربوهیدرات موجود در آن است. شیوه کار این مواد در بدن به این صورت است که این مواد با ورود به دستگاه گوارش تبدیل به مولکول های قند شده و وارد خون میشوند. بدن با تولید انسولین به ورود این مولکول ها به سلول ها کمک میکند. با مصرف کربوهیدرات زیاد به صورت ناگهانی این مقدار ناگهان وارد خون شده باعث افزایش و کاهش ناگهانی آن در بدن میشود. در افراد مبتلا به دیابت مشکل در تولید هورمون انسولین است. بدن افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع  1 امکان تولید هورمون را نداشته و مجبور به تزریق آن به بدن خود هستند. در صورتی که در بیماران دیابتی نوع این مقدار تولیدی انسولین کافی نبوده و مشکلاتی را به وجود می آورد. برای این دسته برنامه غذایی بسیار مناسب میتواند باشد.

مصرف انواع برنج در افراد دیابتی

مصرف برنج در افراد مبتلا به دیابت

برنج ها دارای کربوهیدرات بسیار زیادی هستند. این مورد در همه انواع برنج ها وجود دارد. اما موردی که وجود دارد شاخص gi یا گلالیسمی برنج هاست.در صورتی که این شاخص که باعث افزایش و کاهش ناگهانی قند خون است در محصولی زیاد باشد به این معنی است که به صورت ناگهانی وارد خون شده و به صورت ناگهانی نیز جذب میشوند . هرچقدر این مقدار پایین تر باشد مناسب تر است. برنج سفید دارای بالا ترین مقدار gi  در برنج هاست. برنج قهوه ای به دلیل دارا بودن سبوس و جوانه دارای شاخص پایین تری نسبت به برنج سفید است.

فیبر در گیاهان وجود دارد و باعث افزایش مقدار قند خون در افراد نمیشود و به هضم آهسته تر غذا نیز کمک میکند.در سبوس برنج قهوه ای مقدار زیادی فیبر قرار دارد که میتواند در کاهش قند خون بدن مفید باشد.

در سال ۲۰۱۲ تحقیقی انجام شد که مصرف برنج با ابتلا افراد به بیماری دیابت مرتبط است و در نهایت اعلام شد با جایگزینی حدود یک سوم برنج مصرفی با برنج قهوه ای میتواند خطر ابتلا به بیماری دیابت را به میزان ۱۶ درصد کاهش دهد.

برنج در افراد دیابتی

برنج کته یا آبکش

کاهش مصرف برنج یکی از مهم ترین شیوه های کنترل بیماری دیابت نوع دو است. بر اساس نظر کارشناسان در صورت مصرف برنج بهتر است به صورت کته مصرف شود و از آبکش کردن آن خودداری کنید

نکاتی در مصرف انواع برنج در افراد دیابتی

  • برنج قهوه ای علاوه بر کاهش وزن میتواند باعث کاهش فشار خون نیز شود.
  • بهتر است در هنگام مصرف برنج از سبزیجات که منبع فیبر هستند استفاده کنید تا غذا به صورت آهسته تر جذب بدن شود.
  • انواع برنج ها دارای شاخص گلایسمی متفاوتی هستند امکان درج آنها در این مطلب وجود ندارد. اما این شاخص در برنج های باسماتی و قهوه ای بسیار کمتر است.

کلیه مطالب مربوط به برنج قهوه ای در زیر برای شما لیست شده است:

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن