مقالات برنج

همه چیز درباره شلتوک برنج

برای اکثر افراد سوال پیش می آید که شلتوک چیست و دارای چه کاربرد هایی است؟ در این مطلب به باور های اشتباهی که در این زمینه وجود دارد خواهیم پرداخت. با بانک اطلاعاتی برنج همراه باشید

شلتوک برنج چیست؟

شلتوک دارای دو تعریف است . عده ای به برنج هایی که دارای پوست بیرونی هستند شلتوک میگویند و عده ای به پوست رویی این برنج بدون دانه، این عنوان را اطلاق میکنند. اما این تعاریف بسیار نزدیک به هم هستند. شلتوک یا پوست اولیه برنج دارای وزنی حدود ۲۰ درصد کل برنج است و در کارخانه جدا میشود و دارای کاربرد های خاصی است.

شلتوک برنج

آیا شلتوک همان سبوس برنج است؟

جواب به این سوال خیر است. برنج دارای دو لایه پوست است. در کارخانه ابتدا پوست اولیه (شلتوک) جدا میشود و سپس لایه دوم که بسیار نرم است در حین عملیات سفید کردن برنج جدا میشود. به این پوسته دوم سبوس برنج گفته میشود.

بافت شلتوک برنج بسیار سفت است ولی سبوس برنج بافتی نرم دارد.

آیا شلتوک برنج خوردنی است؟

شلتوک برنج به صورت خام به دلیل بافت سختی که دارد قابل خوردن نیست اما دیده شده است که برخی از افراد اقدام به تهیه دمنوش از این شلتوک ها میکند. البته این شلتوک ها را ابتدا به صورت پودر ریز میکنند و سپس اقدام به تهیه دمنوش میکنند.

کاربرد های شلتوک

از اصلی ترین کاربرد های پوست اولیه برنج محافظت از دانه برنج در هنگام رشد است. این پوست سفت ، دانه برنج را از آفات و … محافظت میکند

این محصول حدود ۲۰ درصد از وزن اصلی برنج را در بر میگیرد و مقداری است که نمیتوان از آن چشم پوشی کرد.

در زیر از عمده مصارف این محصول را برای شما آورده ایم.

  • از این محصول میتوان به صورت کود استفاده کرد
  • در گذشته های قدیم از این محصول به عنوان خمیر دندان استفاده میکردند
  • از این محصول میتوان به عنوان سوخت استفاده کرد
  • غذای خوبی برای حیوانات است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن