برنج شفق + قیمت
برنج های پر محصول زیادی را در وبسایت بانک اطلاعاتی برنج مورد بررسی قراردادیم. این برنج ها به صورت دوره ای معرفی شده و بعد از چند بار کاشت خصوصیات خوب خود را از دست داده و هماهنگ و مانند سایر برنج ها میشوند. در این مطلب برنجی را مورد بررسی قرار میدهیم که در سال ۱۳۷۱ به کشاورزان ایرانی معرفی شد.
برنج شفق چیست؟
این برنج در سال ۱۳۷۳ شمسی یا ۱۹۹۴ میلادی از موسسه بین المللی تحقیقات برنج به ایران ارسال شد و در استان مازندران شروع به کشت شد. این برنج با اصلاح برنج باسماتی ایجاد شده است که خود یکی از باکیفیت ترین محصولات در سطح جهانی است.
بعد از آزمایشات روی این برنج مشخص شد که دارای پایداری خوبی در آب و هوای مازندران برخوردار است. این برج از نوع پاکوتاه و همچنین درمقایسه با سایر برنج های پرمحصول زودرس است.
این برنج دانه بلند دارای مقاومت در برابر بیماریی بلاست است و دربرابر آفت ساقه خوار هم تحمل قابل قبولی دارد.
از دیگر مشخصات این برنج در هنگام کاشت میتوان به زرد بودن رنگ شلتوک این برنج دانست. از لحاظ کیفیت همانند برنج فجر و از نظر میزان محصول همانند برنج های ندا و نعمت است و در هر هکتار حدود ۷ تن برنج میدهد.
زمان خزانه گیری این برنج دهه اول فروردین ماه و بهترین تاریخ کشت ۲۰ ام تا ۳۰ اردیبهشت است .بعد از کاشت حدود ۱۲۰ الی ۱۳۰ روز به رشد کامل نیاز دارد.
از مشخصات ظاهری این برنج میتوان به طول دانه آن اشاره کرد که۷٫۶۱ میلیمتر است که بعد از پخت به ۱۰ میلیمتر نیز خواهد رسید.
درباره نوع پخت این برنج اطلاعاتی در دست نیست و کمتر کسی در استان مازندران به کشت این برنج مشغول است . درصورتی که اطلاعاتی درباره این برنج دارید میتوانید از بخش نظرات برای ما ارسال کرده تا به تکمیل این محتوا کمک شود.