مقالات برنج

روش صحیح خیساندن برنج

یکی از مراحلی که قبل از تهیه و پخت برنج چه به صورت کته و چه به صورت آبکش باید انجام شود ، خیساندن برنج است . بسیاری از آشپز های معروف این کار را انجام داده و و میدهند اما دلیل این امر را کمتر نمیگویند و مقدار دقیق و زمانی را که باید برنج خیسانده شود و مراحل آن را برای شما بازگو نخواهند کرد. در این مطلب به این  مبحث خواهیم پرداخت. با بانک اطلاعاتی برنج همراه باشید.

خیساندن برنج قبل از پختن

فواید خیساندن برنج

خیساندن برنج بدون دلیل انجام نمیشود در زیر برخی از دلایل این کار را برای شما بازگو خواهیم کرد.

ری دادن برنج

برنجی که خیسانده شود بیشتر ری میدهد. البته ری دادن برنج به نوع آن نیز بستگی دارد و برخی برنج ها به اصطلاح کوتاه هستند اما میتوان با روش هایی برنج را به حداکثر میزان ری دادن رساند. برنج خیسانده شده به دلیل این که آب به دانه برنج نفوذ کرده است بیشتر قد میکشد

پخت سریع و خوش طعم تر شدن

این برنج ها به دلیل این که قبلا آب در بافت آن وارد شده است سریع تر پخته و نیاز به حرارت زیاد ندارد و در نهایت خوش طعم تر خواهد شد.

کاهش شکستگی برنج

بر اثر حرارت بالای هنگام پختن برنج برخی از دانه ها میشکنند اما در این برنج ها  بر اساس فرایند شیمایی که با نمک ایجاد میکنند باعث مستحکم تر شدن در برابر حرارت و همچنین کمتر خرد میشود.

کاهش سم آرسنیک

همانطور که در مطلب آرسنیک در برنج اشاره کردیم این سم در برنج به مقدار زیادی وجود دارد. خیساندن برنج میتواند تا ۸۰ درصد آن را کاهش داده و به سلامت انسان کمک کند.

برخی افراد تصور میکنند که سم آرسنیک در هنگام پختن برنج از بین خواهد رفت که این طور نیست. تحقیقات نشان داده است که شستن برنج میتواند حدود ۲۰ درصد از سم آرسنیک را از برنج جدا کرده و بهترین کار در این زمینه خیساندن برنج است که تا ۸۰ درصد سم آرسنیک را از بین خواهد برد.

همچنین علاوه بر آن باعث تمیر تر شدن برنج خواهد شد. بعد از شستن برنج برخی از افات مقاوم هستند و بعد از گذشت حدود چند ساعت از زمان خیساندن به روی آب آمده و میتوان این آفات را دور ریخت.

روش خیساندن برنج

روش خیساندن برنج

نحوه خیس کردن برنج به این صورت است که شما مقداری برنج را که نیاز به پختن آن دارید را ابتدا شسته و سپس با دو برابر آب و به گونه ای که برنج از سطح آب فاصله داشته باشد در یخچال قرار میدهید. درباره زمان نگهداری اختلاف نظر وجود دارد برخی اعتقاد دارند که ۱۵ دقیقه نیز برای این کار کافی است اما برخی حداقل زمان را ۲۴ ساعت اعلام کرده اند. البته به نظر میرسد که چندین ساعت برای این کار مناسب خواهد بود.

درباره نمکی که در هنگام خیساندن برنج اضافه میشود هم میتوان گفت به ازای هر ۳ پیمانه برنج یک قاشق نمک اضافه شود.

نکاتی درباره خیساندن انواع برنج

بهتر است هم برنج های ایرانی و هم خارجی را قبل از پخت بخیسانید.

  • خیساندن برنج قهوه ای باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد . البته ممکن است باعث کمتر شدن سبوس آن شود اما سم آرسنیک را نیز از بین خواهد برد.
  • خیساندن برنج دودی باعث کمتر شدن عطر و طعم دودی برنج میشود. بهتر است زمان خیساندن این برنج ها را کاهش دهید.
  • زمان خیساندن برنج کته همانند برنج دم کنی خواهد بود
  • برنج های تازه به دلیل کامل خشک نشدن بهتر است قبل از مصرف خیسانده شوند تا مدت زمان حرارت دیدن آنها کاهش یابد.

نگهداری از برنج خیسانده

شما میتوانید مقدار زیادی برنج را از قبل خیسانده و رفته رفته مصرف کنید. البته توجه داشته باشید که امکان نگهداری برنج به این صورت بیش از ۵ الی ۶ روز وجود نخواهد داشت و از کیفیت آن کاسته خواهد شد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن